Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

HTML

Geodallam

Az életünk minden területére kiterjedő vélemény közlése, és a közlés kontrollálása. Egymás véleményét tiszteletben tartó kulturált vita. Durva, obszcén, trágár szöveg mellőzése, tiltása.

Friss topikok

  • Robiekin: Na erre kíváncsi leszek, mi lesz a vége... (2014.05.26. 09:05) Ukrán választás

Címkék

Net adó

2014.10.31. 18:19 depall

Napok óta megy a hajcihő az internet megadóztatása körül. Régen adóztatták a rádiót , a tévét, és akkor nem tüntetett senki. De itt ez most egy más helyzet. Az internet bonyolultabb mint eddig bármely belépő kommunikácós új korszak (könyvnyomtatás, "papír média, telefon, rádió, mozi, televízió). Ma akinek internet hozzáférése van az mindent tud, ha tud olvasni. nem lenne tehát ördögtől való, ha éppen ezt az ismerethalmazt illetve annak használatát adóztatnák. Persze nincs most sem ingyen az internet, ám annak adó háttere a szolgáltatók oldalán a felhasználók számára rejtett marad. Azután nagyon sok szolgáltatás van az interneten belül, ami fizetős, már úgy értem az alapszolgáltatáson túl, és van aki az internettel keresi kenyerét (honlapok működtetése, webshopok, hirdetések, és nagyon sok stb.) és ezek adózása is eléggé homályos. Ugyancsak kérdéses, hogy azok akik csak úgy lenyúlják az internetet (főleg a wifi elterjedése kapcsán) miképpen járulnak "az Úr asztalához" Azaz sehogy.
Azt már ne is bolygassuk, hogy a emberek tekintélyes  többsége internetes igényeit a munkahelyén "elégíti ki" szintén ingyenesen.
Száz szónak is egy a vége: ez is az az eset, ami a fűnyíró elv szerint nem oldható meg igazságosan. 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://palde64.blog.hu/api/trackback/id/tr806852137

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása