Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

HTML

Geodallam

Az életünk minden területére kiterjedő vélemény közlése, és a közlés kontrollálása. Egymás véleményét tiszteletben tartó kulturált vita. Durva, obszcén, trágár szöveg mellőzése, tiltása.

Friss topikok

  • Robiekin: Na erre kíváncsi leszek, mi lesz a vége... (2014.05.26. 09:05) Ukrán választás

Címkék

Ukrajna II.

2014.03.02. 21:35 depall

Többször jártam a bizánci vonaltól keletre. Dolgoztam is arrafelé. Így volt, van némi rálátásom mit jelent ott a politika, hogyan működnek ezek a SZU-ból kivált államok. Valójában egy percre sem bújtak ki az orosz befolyás alól. De ami még ennél is fontosabb, az emberek nem ismerik, fogalmuk sincs a demokráciáról. Felülről lefelé egészen a legalsóbb szintekig diktatórikus az irányítás. Ezt szokták meg az emberek. Ilyen logika mentén tudnak eligazodni az életben. Nem volt csoda, hogy a cár atyuska után, a NOSZF után, egy más ideológia mentén is "gyorsan helyreállt a rend" a sztálini diktatúra formájában.
Ma Ukrajna sorsa éppen ezért kétséges, de már a SZU-ból való kiválás óta kétséges, mert nem tudott kialakulni egy erős központi hatalom (ne nevezzük szemérmesen ezt diktatúrának) mint Oroszországban, Kazahsztánban és sorolhatnánk a tőbbi volt SZSZK-ból létrejött államokat.
Hogy mért nem alakult ez így Ukrajnában? A mindenkor hatalmon lévő államfők és kormányok nem tudták eldönteni, hogy az orosz vagy a nyugati "segítséget" vegyék-e igénybe. Mindkét oldalról ment a kecsegtetés. Eközben maffia-szerű oligarchák alakultak ki, akiket nem tudott kézben tartani az állami hatalom, illetve Ők tartották kezükben az államot. Így azután hiteles vezető nélkül van az ország.
Hogy a nyugati hatalmaknak milyen szerepük van a helyzet kialakulásában, az erősen vitatható. Úgy, ahogy az arab forradalmak során is nehéz volt megállapítani szerepüket. Egyben azonban sajnos következetes a nyugati politika: mai napig vannak számára jó és rossz diktátorok, jó és rossz demokráciák. És ez a Jánus-arcú stratégia vezethet el egy újabb részleges, vagy teljes világégéshez.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://palde64.blog.hu/api/trackback/id/tr75840272

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása